PlusOpen tijdens corona

De Kinderfeestwinkel wil elke dag taart en limonade serveren

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Maaike van Gelder (54), mede-eigenaar van De Kinderfeestwinkel, maakt nu filmpjes van verkleedkleding voor haar klanten.

Ella Santhagens
De Kinderfeestwinkel  Beeld Susanne Stange
De KinderfeestwinkelBeeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke ­lockdown voor uw zaak?

“Voor ons is december altijd een heel belangrijke maand door de kerst­dagen en sinterklaas. Iedereen geeft elkaar dan cadeaus. We hadden ruim ingekocht voor deze periode: prinsessenjurken, piratenspullen, speelgoed, schmink. Maar uitgerekend in december moesten we dicht. Nu mogen we weer op afspraak open. Ik kon wel huilen van blijdschap toen ik hoorde dat er weer klanten in mijn winkel mochten komen.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Eerst mochten er maximaal twee klanten per keer winkelen, inmiddels vijf. Dit is natuurlijk een vooruitgang, maar toch hoop ik dat we in juni weer volledig open mogen. Met corona weet je het alleen nooit. Ik ben opgehouden met voorspellingen doen.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We verkopen al twintig jaar verkleedkisten, maar nu maken we voor het eerst filmpjes van kinderen die de verkleedkleding uit deze kisten aantrekken. Hoewel het geen makkelijke periode is, zijn we online veel sterker geworden. We hebben een stagiaire aangenomen die onze Instagram beheert en de verkleedfilmpjes monteert.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik heb deze winkel samen met Jikke Beijnes. Vaak is het zo dat we omstebeurt in de put zitten. Als de een zich onzeker voelt over de huurachterstand, probeert de ander er juist weer positief in te staan. Ik ben erg blij dat ik op zulke momenten op haar kan leunen. Ook vind ik het fijn dat we écht tijd hebben om nieuwe dingen uit te werken, zoals de filmpjes op Instagram. Daar word ik erg blij van.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Dan gaan we elke dag taart en limonade geven aan klanten. Ik weet niet hoe lang, maar de eerste week zeker. Ook gaan we hard knallen, want die inhaalslag is echt nodig. Ik hoop dat we zo door kunnen gaan op Instagram, Facebook, de webshop én in de winkel. Als dat weer loopt, denk ik dat het allemaal goed komt.”

Tips? open@parool.nl.

De Kinderfeestwinkel

Gerard Doustraat 65
020 6722215
kinderfeestwinkel.nl

Meer over