PlusOpen tijdens corona

De keuken van Tjen: ‘De coronatijd was voor mij het duwtje dat ik nodig had’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: De keuken van Tjen.

Sietske Kleijwegt
null Beeld Nosh Neneh
Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Met De keuken van Tjen breng ik de restaurantervaring naar mensen thuis. Nu de horeca dicht is zijn mensen eerder geneigd om eten te bestellen, dus voor mij is dat positief. Ik ­lever de gerechten met mijn bakfiets koud aan, met instructies voor het opwarmen. Je kunt er bijpassende wijn bij bestellen en ik geef tips voor de opmaak van het bord.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik kook vanuit Kitchen Republic, waar veel beginnende ondernemingen de beschikking hebben over een professionele keuken. Het gaat tot nog toe heel goed met afstand houden, maar als er besmettingen komen, kan de boel hier niet openblijven. Dat is voor mij de grootste onzekerheid, want voor de rest is De keuken van Tjen een vrij coronaproof concept.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“In maart liep mijn contract af. Ik was restaurantmanager, maar door corona werd dat contract niet verlengd. Toen ben ik gaan koken voor vrienden die thuiszaten met kinderen, en die groep werd steeds groter. Ik heb altijd over een eigen bedrijf gefantaseerd, maar ik had een stok achter de deur nodig. De coronatijd was voor mij het duwtje dat ik nodig had om deze sprong te wagen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Voor jezelf beginnen is niet niks, dus natuurlijk heb ik soms twijfels of het wel gaat lukken. Voor mij zit de moed in de drive die ik voel om dit tot een succes te maken. Ik ben ervan overtuigd dat ik mensen een geweldige ervaring thuis kan geven. Het helpt enorm dat ik veel positieve ­reacties krijg en mensen terug blijven komen.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Mijn ultieme droom is om hiernaast een traiteurszaak te openen waar mensen van alles kunnen kopen of langs kunnen komen voor een kop koffie. Een plek waar je de lekkerste dingen kunt halen voor een avondje thuis met een bijzonder randje.”

dekeukenvantjen.nl

Tips? open@parool.nl

Meer over