Bezorgtest

De geroosterde eend van Wang’s Flavour is fenomenaal

Wang's Flavour. Beeld Monique Van Loon
Wang's Flavour.Beeld Monique Van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Wang’s Flavour.

Monique van Loon

Waar bestellen we?

Wang’s Flavour, een Chinees restaurant in de Tweede Nassaustraat, staat al maanden op mijn lijstje om te testen. Chef Wang kookt gerechten uit de Zhejiangkeuken, die zich vooral kenmerkt door frisse en milde smaken. Het menu is origineel met weinig bekende nummertjes als foeyonghai – dat vind ik tof. Er is overigens ook een selectie ‘pikante Sichuan style’ gerechten, mocht je zin hebben in wat meer vuur.

Scooteren maar!

Na een klein uurtje belt de bezorger aan. Alles is netjes verpakt, maar ondanks twee foamboxes zie ik toch nog erg veel plastic. Dat kan beter.

Allereerst de Chinese loempia (€4,70). Dit ruim twintig centimeter grote beest heeft het krokantste gefrituurde velletje dat ik ooit heb geproefd. De vulling is weldadig, met smakelijk gestoofde kip en groenten en zelfs nog knapperige taugé. Alleen hiervoor al zou ik er opnieuw bestellen.

Maar er is meer.

Bij het volgende gerecht is iets misgegaan. Ik bestelde de xiao long bao (€4,10), dumplings met varkensvlees, maar krijg per ongeluk de shao mai, een ander gestoomd hapje. Op zich is dat niet heel erg, ware het niet dat bij deze exemplaren het deeg te dik is en de vulling erg weeïg. Het zijn geen dooreters.

Over de dumplings in de hun tunsoep (€6,30) ben ik laaiend enthousiast: vijf flinke jongens, met een delicaat dunne wrapper en een zeer elegante vulling. Ook de bouillon is top.

De geroosterde eend is kruidig en niet te vet. Beeld Monique Van Loon
De geroosterde eend is kruidig en niet te vet.Beeld Monique Van Loon

Tijd voor de hoofdgerechten.

De chun pi beef (€17,80), gewokte biefstuk in een lichtzoete saus, is subtiel en prima. Het zijn geen uitgesproken smaken maar het vlees is mals en de groenten, vooral courgette en paprika, zijn vers. De portie Chinese noedels als bijgerecht (€2) is zo royaal dat je alleen daarmee al zou kunnen dineren. Absoluut waar voor je geld.

Dan het pièce de résistance: het Beijing ya-menu voor twee personen (€28,75) met eend op twee manieren: geroosterd met flensjes en gewokte reepjes met groenten. ‘Inclusief een grote bak witte rijst’ vertelt het menu, en dat klopt: ruim 600 gram. Wow.

De eend is op beide wijzes fenomenaal. De geroosterde variant is kruidig en niet té vet, de hoisinsaus is lekker en er is veel frisse vulling voor in de flensjes. De geroerbakte eend is erg sappig en bevat veel groene groenten, zodat je niet met zo’n zware buik (of extreem schuldgevoel) je bed in hoeft te stappen. Ja, dit is voor herhaling vatbaar!

Restaurant Wang’s Flavour
Open di-zo 12.15 tot 21.30 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd

Prijs €63,65 voor 5 gerechten

Aanrader Ja.

Meer over