PlusOpen tijdens corona

De eigenaren van zonnestudio’s delen hun frustraties in een appgroep

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Monique de Haas (58) van zonnestudio Tan-go hoopt dat nu de contactberoepen zijn toegestaan, zij ook snel weer open mag.

Ella Santhagens
Zonnestudio Tan-go van Monique de Haas (58). Beeld Susanne Stange
Zonnestudio Tan-go van Monique de Haas (58).Beeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke ­lockdown voor uw zaak?

“Het is heel vreemd. Jarenlang heb ik 60 uur per week gewerkt, maar vanaf december zit ik thuis. Vanaf 3 maart mochten de mensen met een contactberoep weer werken, waardoor ik dacht dat ik eindelijk weer open kon, maar ik ben op het verkeerde been gezet. Zonnestudio’s vallen blijkbaar onder sauna en wellness, dus wij moeten gesloten blijven. Daar voel ik me wel knullig onder.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik hoop ontzettend dat ik snel weer open mag. Onze branchevereniging Verantwoord Zonnen heeft namens alle zonnestudio’s in Nederland bij de rechter een kort geding aangespannen. De uitspraak is 26 maart. Toch vrees ik dat ik nog een tijdje gesloten moet blijven.”

Hebt u nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Tan-go is Monique en Monique is Tan-go. Hierdoor had ik niet het gevoel dat ik dingen moest veranderen. Wel vind ik het belangrijk om in contact te blijven met mijn vaste klanten. Dus ik doe mijn best om ze regel­matig te spreken op sociale media.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik heb veel contact met andere ­zonnestudio’s. We zitten in een appgroep. Hier delen we onze frustratie met elkaar. Het is fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat, dat we met z’n allen in hetzelfde schuitje ­zitten. Ik heb ook een make-upartiest werken in mijn zaak, zij mag haar beroep nu wel uitoefenen. Omdat ik achter de winkel woon, geeft haar aanwezigheid ook nog een beetje afleiding.”

Wat is het eerste dat u gaat doen als de boel wordt versoepeld?

“Dan ga ik mijn bellijst af om de ­mensen die mij in al deze weken ­hebben gebeld, te vertellen dat ze weer kunnen komen. Een appje vind ik te onpersoonlijk. De klanten die al deze weken hebben gewacht, wil ik een heropeningsaanbieding doen. ­Bijvoorbeeld dat ze een tegoedbon kopen ter waarde van 50 euro, maar voor 70 euro mogen zonnen.”

Tips? open@parool.nl.

Zonnestudio Tan-go

Sarphatipark 22
tan-go.nl

Meer over