PlusUitgelicht

De brieven van Mia laat zien wat oorlog met een mens doet en wat het betekent om in vrijheid te leven

null Beeld
Lorianne van Gelder

Voor nieuwe verhalen en andere perspectieven zijn George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël bij uitstek de aangewezen vertellers. Ze maken voorstellingen over veranderend en divers Nederland, prikkelend, maar ook verbindend, op de grens van toneel en stand-up. Voor De brieven van Mia, een familievoorstelling, werken ze ook nog samen met Rose Stories, die andere leuke, creatieve groep die naar verhalen grijpt om Nederland in al zijn veelkleurigheid en meerstemmigheid te laten zien.

De brieven van Mia, ook op Theater na de Dam te zien, gaat over het Syrische meisje Leila dat samen met haar moeder en broertje in een asielzoekerscentrum woont. Als ze voor een schoolproject de zolder bij de Joodse meneer Cohen opruimt, vindt ze een stapel vergeten brieven. Ze blijken van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Leila en hij besluiten het mysterie te ontrafelen. Samen komen ze terecht in een speurtocht naar het lot van Mia. Wie was ze en wat is er met haar gebeurd? En zou ze de oorlog hebben kunnen overleefd?

De brieven van Mia (vanaf 9 jaar) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Andere Tijden-presentator Astrid Sy. De voorstelling laat zien wat oorlog met een mens doet en wat het betekent om in vrijheid te leven. De brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit verschillende werelden, die allebei een oorlog hebben meegemaakt.

Première dinsdag 3 mei in Carré, daarna tournee, georgeeneranproducties.nl

Meer over