PlusNet Open

Dankzij de Sup Sup Club zie je de stad op z’n meest idyllisch

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Sup Sup Club.

Louis Bollee
Sup Sup Club. Beeld Jakob Van Vliet
Sup Sup Club.Beeld Jakob Van Vliet

Ooit was het een rariteit: zo’n curieuze einzelgänger die peddelend op een surfboard de Amsterdamse wateren doorkruiste. Misschien kun je anno 2019 nog net niet met goed fatsoen per surfboard naar je werk, maar suppen (kort voor stand-up paddling) is inmiddels wel omarmd als legitieme watersport.

Tv-presentator Sol Wortelboer ­gelooft er in elk geval volledig in. Na een turbulent jaar, waarin Wortelboer zijn zusje verloor, vond hij op het water van de Betuwe weer rust. Peddelen ‘door idyllische natuur,’ ver weg van de grote stad, bracht hem de serene kalmte die hij nu graag wil delen met de gehaaste Amsterdammer. Daarvoor hoeft de verstokte kosmopoliet niet naar Gelderland: Wortelboer belooft dat rustgevende watersport ook gewoon op de Amstel te beleven valt.

In het kielzog van het Amstel Boathouse, het houten paviljoen aan de rand van het Martin Luther Kingpark, runt hij sinds deze week een sympathiek supschooltje. Hier wordt dagelijks op en neer geroeid, met Wortelboer voorop.

Dat is niet het enige: er zijn ook drijvende bootcampklasjes (denk: wiebelend opdrukken en squatten met een peddel in de nek) en voor lenige watterratten met het evenwicht van een doorgewinterde circusartiest wordt er yogales gegeven. Dát kan trouwens ook binnen, mocht je bang zijn voor een kletsnatte legging. ­Wortelboer lacht: “Ja, in een klasje van acht is er altijd wel één die in het ­water valt.”

Sup Sup Club
Amsteldijk 223
+31 (0) 6 49 1000 41

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over