Dagtips: Vlaams toneel en muziek tot in de late uurtjes

Elke dag selecteert Het Parool de drie beste cultuurtips van de dag. Vandaag (dinsdag 29 maart): Een voorstelling van Compagnie De Koe in de Brakke Grond, de zachte kant van metalbandzangeres Anneke van Giersbergen en techno in de Sugarfactory.

Kleine Komedie Beeld anp
Kleine KomedieBeeld anp

Mladen Tomic

Ter ere van de afsluiting van het zevenjarige jubileum van de wekelijkse nachtclub Techno Tuesday in Sugarfactory, treedt dj en producer Mladen Tomic op die een opzwepende mix van techno en tech house ten gehore brengt. Tomic is afkomstig uit Bosnië-Herzegovina en begon in 1999 met zijn landgenoot Sinisa Tamamovic, met wie hij later ook het Night Light Records Label oprichtte. Zijn platen en zijn dj-sets brengen hem nu naar party's in heel Europa en Amerika.

Dinsdag 29 maart in de Sugarfactory om 23.30 uur. Informatie: sugarfactory.nl

undefined

Mladen Tomic Beeld -
Mladen TomicBeeld -

Verloren

Vluchten, mijmeren over kinderjaren en een hoofd vol herinneringen: metalbandzangeres Anneke van Giersbergen (The Gathering) breekt definitief met haar harde imago met theatertour Verloren verleden, waar haar emotionele en verrassend zachte stemgeluid centraal staat. Ze sluit haar tour met de IJslandse band Arstidir af in de Kleine Komedie.

Kleine Komedie 29 maart om 20:15 uur. Informatie: de kleinekomedie.nl

Metalbandzangeres Anneke van Giersbergen Beeld Nol Havens
Metalbandzangeres Anneke van GiersbergenBeeld Nol Havens

Beckett Boulevard

De Vlaamse Compagnie De Koe maakt vernieuwende, bourgondische en apolitieke voorstellingen. In hun voorstelling Beckett Boulevard worden vragen als 'wat is echt?', 'wat is authentiek?' en 'ben ik mezelf of speel ik dat maar?' gesteld. In de voorstelling komen de acteurs van De Koe, jaren nadat de groep is opgeheven, bij elkaar in een restaurant. Natali Broods wil de politiek in en een politieke partij oprichten. Daarom stopt zij met spelen. Met haar ex-man Willem de Wolf dineert ze in een restaurant en vertelt zij over haar politieke plannen. Peter van den Eede is ober. Hij blijkt een van de oprichters van De Koe te zijn. Wat volgt is een erg komisch, absurdistisch rendez-vous met rake observaties. In de voorstelling is alleen duidelijk dat het ergens begint en eindigt, het middenstuk wordt door de acteurs gezocht. De drie personages hebben gemeen dat ze zich laten verleiden door de kracht van het geluk.

Tot en met 2 april iedere avond om 20.30 uur te zien in de Brakke Grond. Informatie: brakkegrond.nl

Beckett Boulevard van Compagnie De Koe Beeld Koen Broos
Beckett Boulevard van Compagnie De KoeBeeld Koen Broos
Meer over