Dagtips: expo over het leven in een bendeoorlog

Elke dag selecteert Het Parool de drie beste tijdelijke cultuurtips van de dag. Vandaag (2 maart): Aangrijpende tentoonstelling Imperial Courts, voorstelling Landverrader van Helmert Woudenberg en een electroconcert van Junior Boys.


Redactie
null Beeld Dana Lixenberg
Beeld Dana Lixenberg

Imperial Courts - Dana Lixenberg
Dana Lixenberg heeft de afgelopen 22 jaar video's, audio-opnames en foto's gemaakt van het dagelijks leven in de wijk Imperial Courts in Los Angeles. De wijk is het decor van vechtpartijen en de bendeoorlog tussen The Crips en The Bloods. Lixenberg heeft bewoners van de wijk in zwart-wit op de foto gezet. Haar modellen staan in een neutrale omgeving. Zo blijft alles wat naar de bendecultuur verwijst buiten beeld.

Tot en met zondag, Huis Marseille

null Beeld Dana Lixenberg
Beeld Dana Lixenberg

Landverrader
Acteur Helmert Woudenberg speelt in Landverrader opnieuw een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog. Hij borduurt voort op zijn familiegeschiedenis die ook al aan de orde kwam in De Hel en Waterman. Helmert kruipt in de huid van zijn grootvader Hendrik Jan Woudenberg, die tijdens de bezetting door de Duitsers werd benoemd tot leider van het Nederlandse Arbeidsfront.

Theater Bellevue, 20:30 uur.

null Beeld Sanne Helgenberger
Beeld Sanne Helgenberger

Junior Boys
Vanavond speelt het Canadese duo Junior Boys in de Tolhuistuin zijn elektrische dance-pop. In 2004 debuteerde het tweetal met het album Last Exit, waarna tot 2011 nog drie cd's volgden. Daarna moesten de fans vijf jaar wachten op het vorige maand verschenen Big Black Coat. Junior Boys bestaat uit producer Matthew Didemus en zanger Jeremy Greenspan. Speciale gast is vanavond Jessy Lanza.

Tolhuistuin, 20:30

Junior Boys Beeld -
Junior BoysBeeld -

Big Black Coat van Junior Boys

Meer over