Kunsttips

Concert van Jim van der Zee op het dak van Nemo

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Fortepiano festival

null Beeld geen
Beeld geen

In het Luther Museum Amsterdam vindt 8 tot en met 18 augustus het Geelvinck Fortepianofestival plaats. Er worden negen concerten op zes historische piano’s gehouden. De fortepiano is de voorganger van de moderne vleugel. Niet alleen zijn composities door de eeuwen heen veranderd, ook de techniek van het instrument is niet meer met vroeger te vergelijken. Op de fortepiano wordt veel directer op de snaren gespeeld. Deze oorspronkelijke uitvoering inspireert vandaag de dag weer componisten. Het Luther Museum op de Keizersgracht 570 verwelkomt meerdere concerten in de achttiende-eeuwse kerkzaal. Op donderdag 8 augustus om 20.15 uur opent Marina Rodriguez het festival met het stuk Clementi en friends. Op donderdag 15 augustus zijn Michael Tslake op de fortepiano en Gaia Galbazzi op de klarinet te horen, met countertenor David Feldman. Zij voeren werk uit van onder andere Bononcini, Lachner, Purcell, Yzquierdo en Schubert.

Jim van der Zee

null Beeld geen
Beeld geen

Op het dak van Nemo geeft Jim van der Zee, op 8 augustus vanaf 17.30 een concert. De winnaar van The Voice of Holland 2018 leerde al op jonge leeftijd gitaarspelen en zingen. Invloeden van Paul Simon en Ray Charles zijn te horen in zijn muziek. Poesiat & Kater verzorgt ter plekke het bier en de toegang is gratis.

Perfect blue

null Beeld geen
Beeld geen

De animé-horrorklassieker Perfect blue draait op 7, 14, 21 en 28 augustus om 21.00 uur in De Uitkijk. Hoofdpersoon Mima Kirigoe verlaat de populaire band Cham om te gaan acteren. Na enkele naaktshows en twijfelachtige bijrolletjes raakt ze in een depressie. Dan ontdekt ze dat haar levensverhaal, tot in de intieme details, op internet staat.

Pyjama filmavond

null Beeld geen
Beeld geen

In de P60 in Amstelveen kunnen bezoekers op 8 augustus om 21.00 uur een avond griezelen in hun pyjama tijdens de vertoning van Night of the Living Dead. De horrorfilm gaat over een groepje mensen die zich verweren tegen zombies die de wereld overnemen. De avond is gratis te bezoeken en aan de bar zijn cocktails verkrijgbaar.

Meer over