PlusNet open

Bunk Restaurant, gevestigd in de Sint Ritakerk, wil gasten verrassen met herkenbaarheid

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: bij Bunk Restaurant drink je een biologisch biertje bij wereldgerechten in de Sint Ritakerk.

Katinka van de Wall
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

In de Sint Ritakerk in Noord zit sinds kort Bunk Restaurant. Bij de deur word je verwelkomd door een levensechte lila dinosauriër. Binnen vormen gele en roze tulpen enorme kroonluchters aan het plafond en wisselen turquoise banken, smalle zwarte bartafels, en ronde en rechthoekige eettafels elkaar af. Op de pilaren zijn afgelopen week nog witte bloemschilderingen gemaakt.

Restaurantmanager Chris van Bokkem (37) en chef-kok Stefan Dernison (33) runnen de zaak, die nu drie weken open is. “De kerkdeuren staan altijd voor iedereen open,” zegt Dernison. Ze hopen dat internationale hotelgasten uit het Bunk Hotel hier samenkomen met ‘ome Joop uit de buurt’.

Vanaf half acht ’s ochtends zijn gasten welkom voor een ontbijt met American pancakes (€7,50) of Griekse yoghurt met granola en vers fruit (€8,50). Voor het diner varieert deze wereldkeuken van lokaal geoogste boerenkool met (vega)worst, mosterd, uitjes en jus (€17,50) tot een tajine met gestoomde groenten, abrikoos en gegrilde kip (€16). “We willen gasten verrassen met herkenbaarheid, waar je ook vandaan komt.”

Een deel van de opbrengst van het restaurant gaat naar Stichting Liberales, een cultuurfonds waarmee van Bokkem en Dernison hun creatieve ideeën voor de buurt hopen te financieren. “In de toekomst willen we hier af en toe een kapper of een fietsenmaker neerzetten,” zegt Van Bokkem. “Of een tatoeëerder of een massagestoel,” vult Dernison aan. Dan kan je hier een biologisch Bunkvaasje (€3) drinken terwijl je nieuwe kapsel of tattoo in de maak is.

Bunk Restaurant

Hagedoornplein 2

Tips? open@parool.nl

Meer over