Aldus

Brouwer Lowlander brengt het terras naar je toe met de Botanical Beer Garden

Brouwer Lowlander is van plan een mobiele biertuin naar je toe te sturen, zodat je toch een beetje op het terras kunt zitten. Jill Paat (29) legt uit.

Tom Grosfeld
De Botanical Beer ­Garden To Go. Beeld
De Botanical Beer ­Garden To Go.

Goede timing.

“Ja, het lenteweer komt eraan en mensen hebben grote behoefte om buiten op het terras bier te drinken, helemaal nu de lockdown steeds wordt verlengd. We dachten daarom: is er niet een manier om die behoefte een beetje te kunnen stillen?”

Je brengt het terras gewoon naar de mensen toe.

“Ja, we hebben van onze bus een soort tropische oase gemaakt, versierd met planten en veel groen, we noemen het de Botanical Beer ­Garden To Go. Het is een soort luxe mobiele biertuin, met een bankje en stoelen. De achterklep kan open. En we nemen strandstoeltjes mee, zodat je bij heel mooi weer ook lekker buiten kunt zitten, voor de bus.”

Waar kun je reserveren?

“Je kunt tot en met vrijdagnacht reageren op de post op onze Instagrampagina, en je moet je woonplaats achterlaten. Dan stippelen wij een route uit, het liefst door heel Nederland, en gaan we rijden, op donderdag tot en met zaterdag, van 18 tot en met 27 maart. We proberen onze bus precies voor je deur te parkeren. Ook zijn er een paar restaurants die de kans krijgen om via hun eigen kanalen een tijdslot voor de mobiele biertuin weg te geven, in Amsterdam is dat Bar Botanique.”

En dan is het gewoon bier drinken?

“Dat niet alleen. We sturen een barman mee, die ook nog bijpassende snacks bij het bier serveert. Wij brouwen normaal gesproken natuurlijk met botanicals – kruiden, specerijen en vers fruit – en houden ervan om de verhalen achter de biertjes te vertellen. We willen onze gasten helemaal onderdompelen in de wereld van Lowlander en botanicals.”

Meer over