PlusNet open

Bij Sammie Sangria op het Veronicaschip kun je kiezen uit zes soorten sangria

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Sammie Sangria.

Dianne Bleeker
Sammie Sangria, NDSM-Pier 1. Beeld Aziz Kawak
Sammie Sangria, NDSM-Pier 1.Beeld Aziz Kawak

De komende drie maanden wordt het iconische Veronicaschip aan de NDSM-Pier in Noord bewoond door Sammie Sangria. Op het dek is een groot terras, met hangplekken en ligstoelen, en er is de mogelijkheid om met de voetjes in het water te bungelen met een uitzicht over ’t IJ.

In de buik en het tussendek van het schip is, in een romantische setting, een ruime zitplek om te drinken en te eten. De lichtblauwe tafeltjes met rode kaarsjes en vele planten zorgen voor een mediterraan gevoel. Elke avond is er een variërend programma, met onder andere livemuziek, dj’s, kleine voorstellingen en Pesca movie nights.

Kannen sangria

Op het menu staan zes sangria’s, ­die niet alleen per glas (€8), maar ook in speciale coppa’s (€14) en in kannen (€29,50) beschikbaar zijn. Ze worden gemaakt met de mediterrane gin van Gin Mare, met verse kruiden en ingrediënten. De sangria’s zijn ingedeeld op vier kleuren; wit, rood, oranje en roze. Daarnaast zijn een virgin (€6,50) en een bloody (€8,50) variant ge­creëerd.

Voor de culinaire invulling slaat Sammie Sangria de handen ineen met de mannen van cevichebar ­Sjefietshe.

Koen van Schaaijk (32), een van de eigenaren: “Ik miste variatie en versheid in sangria in Amsterdam. We hebben een chique eetpartner, maar willen wel toegankelijk blijven.” Je kunt van donderdag tot en met zondag komen borrelen met een snack.

Sammie Sangria

NDSM-Pier 1
sammiesangria.nl

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over