PlusNet open

Bij Puzo Bar serveren ze rijstpakketjes die bijdragen aan een schonere oceaan

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Puzo Bar.

Dianne Bleeker
De driehoekige rijstpakketjes dragen bij aan een schonere oceaan.

 Beeld Nina de Laat
De driehoekige rijstpakketjes dragen bij aan een schonere oceaan.Beeld Nina de Laat

Emma Alois reisde de hele wereld over als voedselrecensent en kwam met een fusionconcept: ingrediënten uit Europa en Noord- en Zuid-Amerika in een Aziatisch kleefrijstjasje.

“We wilden het snelle van een fastfoodconcept zonder de nadelen op het gebied van milieu en gezondheid,” zegt Frank Klein, net als Alois een van de eigenaren. Bij Puzo Bar maken ze je rijstpakketjes (puzo’s) binnen enkele minuten klaar met duurzame ingrediënten en zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen. De menukaart is samengesteld door hun eigen chefs, met kooktechnieken die van over de hele wereld komen.

Plastic

Van elke puzo gaat een deel van de opbrengst naar het weghalen van plastic uit de oceaan. De rijstpakketjes zijn tussen de €2,45 en €3,45 per stuk en in tien verschillende smaken verkrijgbaar. Zo is er de Indian Chicken Curry, met gesnipperde kip, geroosterde cashewnoten en roze­marijn, of de Rocking Chef met kalfsvlees, garnalen en kokosmelk. Er zijn ook twee veganistische opties.

In de winkel wordt alles geserveerd op karton en is bijna geen plastic te vinden. “Ja, het pinapparaat is van plastic, maar dat kan niet anders.”

Diversiteit

Je kunt je afval scheiden en voor een euro koop je een kartonnen beker, die je onbeperkt kunt vullen met sapjes en iced teas.

Diversiteit vinden ze ook belangrijk bij Puzo Bar. “We nemen alleen mensen aan die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, zoals ex-gedetineerden.”

Meer over