PlusNet open

Bij Otra Más serveren ze tapas en wijnen uit héél Spanje

Otra Más, Hartveldseweg 26. Beeld Jakob Van Vliet
Otra Más, Hartveldseweg 26.Beeld Jakob Van Vliet

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Otra Más.

Yuki Hochgemuth

Vooruit, nog eentje dan, is voor veel mensen geen ongewone gedachte bij lekker eten. Vandaar dat bij de nieuwe tapastent in Diemen de naam Otra Más aan de gevel prijkt; Spaans voor ‘nog een’.

De brasserie is opgericht door Mexx Valentino (22), in eerste instantie als pannenkoekenrestaurant, maar daar zag hij toch vanaf. Het werd een brasserie, maar met de focus op tapas.

Valentino krijgt hulp van een ervaren speler: Elwin Schram (44), die ooit als kok is begonnen bij succesformule Pata Negra. Wat daar zo goed is, willen ze bij Otra Más ook. “Al is het er af en toe wel een beetje een vreetschuur. We willen hier net wat meer tijd aan de presentatie en de klanten besteden,” zegt Schram.

Diversiteit

Wat ze ook willen: de diversiteit van Spanje laten zien. Schram: “De meeste mensen kennen vooral Zuid-Spanje en Barcelona, de albondigas en de tortilla’s. Maar Spanje heeft veel meer te bieden dan dat.”

Valentino en Schram willen de Diemenaren (en Amsterdammers) kennis laten maken met héél Spanje. Met dadels met spek (€5,95) bijvoorbeeld, of met aubergine met honing (€3,95). Ook de wijnen komen uit het hele land.

De producten zijn seizoensgebonden. Valentino: “In deze tijd van het jaar hebben we wat meer soepen. Mensen klagen vaak dat het lastig is om buiten de deur gezond te eten, dus we doen veel met groenten, ook toegankelijk voor kinderen.”

Otra Más

Hartveldseweg 26
020 4129897
otramas.nl

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over