PlusNet Open

Bij Ninour in De Pijp kun je privé dineren in huiselijke sfeer

null Beeld

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Net Open lees je erover. Vandaag: Ninour.

Thomas van de Pol

Ninour in De Pijp heeft sinds de opening in 2015 een metamorfose ondergaan: van lunchroom/conceptstore tot cateraar voor onder meer H&M en Vogue. Nu openen eigenaren Nina Kool (36) en Abdenour Boussaid (35) een private dining-restaurant in de zaak aan de Eerste Jan Steenstraat. Alsof je thuis eet, maar zonder kapotgekookte aardappelen of zwartgeblakerde pompoenen.

Je huurt de ruimte af met een groep, dus je zit nooit te eten met mensen die je niet kent.

Inmiddels heeft de dichte keuken plaatsgemaakt voor een open keuken om onder toeziend oog van de gast het eten te bereiden. “Het was zonde om de ruimte niet volledig te benutten,” zegt Kool.

Het eten moet gezond zijn, maar ook mooi. Volgens Kool is het een succes bij de Instagramgeneratie. Neem de truffelrisotto met shiitake, paddenstoelen en prei-coquilles of een terrine van geitenkaas en gekleurde biet, met pistache en saffraan. Allemaal Instagramwaardig en E-nummervrij om zo ook nog door te kunnen voor gezond.

Je kunt met een groep van maximaal 24 mensen eten en kiezen uit drie (€52,50) of vier (€58,50) gangen, ­inclusief wijnen. Door de zitbank en de vele planten voelt het huiselijk. “Er hangt een ongedwongen sfeer, mensen komen vaak aan de bar van de keuken hangen,” zegt Kool. Met mooi weer kan je dineren in de zonnige tuin. Met – net als in de meeste stadstuinen – uitzicht op het rommelige balkon van de buren.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Ninour

Eerste Jan Steenstraat 109
Ninour.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool.

Ook leuk: volg @hetparool op Instagram.

Meer over