PlusOpen tijdens corona

Bij Il Cavallino verkopen ze nu kerstpakketten met Italiaanse delicatessen

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je deze rubriek. Vandaag: Il Cavallino.

Jip Leferink
null Beeld Nosh Neneh
Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Dat het restaurant dicht is en dat we even een heel ander concept moeten draaien. Samen met mijn compagnon Erna Stoffels moet ik nu allerlei andere dingen bedenken om ons hoofd boven water te houden, zoals afhaalmaaltijden. Het zijn vooral pasta’s die worden afgehaald. Als we vis of vlees bereiden doen we iets wat al helemaal gegaard is, zodat het thuis ook nog lekker is om te eten.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We zijn vooral druk met de afhaalmaaltijden, maar hebben ook een winkeltje voor het restaurant geopend met Italiaanse delicatessen. Zoals hoogwaardige olijfolie, verse truffels en eigengemaakte limoncello. Ook kun je de koekjes kopen die we normaal gesproken bij de koffie serveren. Als mensen langskomen maken we een praatje en geven we een afhaalmenu mee.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Ja, we houden ons sinds kort ook bezig met het samenstellen van kerstpakketten, met eigengemaakte spulletjes en mooie Italiaanse producten. We hebben dus best wel wat manieren bedacht om geld binnen te krijgen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Dat is soms lastig, maar we moeten er wat van maken. We moeten er voor zorgen dat onze medewerkers positief blijven. Als we met lange gezichten in onze zaak staan, blijven de klanten weg. Om de sfeer erin te houden maken we bijvoorbeeld extra lekker eten voor het personeel, zodat ze met plezier naar hun werk gaan. Vanavond gaan we pizza’s maken. Laatst aten we runderstoof. Ook proberen we zoveel mogelijk klusjes te doen, want stilzitten werkt demotiverend.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Bij de vorige lockdown hebben we het restaurant wel zes keer schoon­gemaakt, omdat we steeds dachten dat we weer open mochten. Nu gaan we pas de glazen poetsen als we zeker weten dat we opengaan. Als het moment daar is, gaan we zorgen dat de gasten weer goed worden ontvangen.”

Il Cavallino

Maasstraat 67

Meer over