PlusNet open

Bij Hick’s Diner kun je terecht voor iets gezonds én voor comfortfood

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Hick’s Diner.

Dianne Bleeker
Hick's Diner, Haarlemmerstraat 65. Beeld Nosh Neneh
Hick's Diner, Haarlemmerstraat 65.Beeld Nosh Neneh

Het pand was ooit de receptie van het hotel erboven, maar is inmiddels getransformeerd tot een mengelmoes van een Amerikaanse diner uit de jaren veertig en een Franse brasserie: Hick’s Diner.

Buiten staan witte tafeltjes dicht tegen de zaak aan opgesteld als terras, binnen staan overal rode stoelen afgewerkt met koperen kopspijkertjes en tafels met marmeren blad. Je oog valt meteen op de grote bruine bar. Het restaurant staat vol met vintage meubels: twee bruine fauteuils in de hoek, een antieke kast achterin en een Coca-Colaspiegel aan de muur.

Hick’s Diner opende op 1 juni zijn deuren in de Haarlemmerstraat en niet alleen voor diner. Eigenaar ­Sotiris Evstratiades (31) serveert ook ontbijt, lunch, koffie en cocktails. “Je kan een gezonde levensstijl hebben en hier iets op de kaart vinden, maar je kan ook gewoon op zoek zijn naar comfortfood,” zegt hij.

Kom bijvoorbeeld langs voor een croissant (€2,50) en kopje koffie (€3), lunch met de Eggs Florentine met zalm, spinazie en béarnaise saus (€11,50) of een Schnitzel Sandwich (€11,50) en dineer met een steak (€19,50), de Hick’s Burger XL of een Tuna Salad (€13,50). Alle gerechten worden met verse ingrediënten bereid. “Je ziet zoveel concepten die een drempel creëren, ik wil die drempel wegwerken. Hick’s is toegankelijk voor iedereen. Je mag hier in je trainingsbroek komen, maar ook stijlvol.”

Bar Hick’s

Haarlemmerstraat 65
hicksamsterdam.com

Tips? open@parool.nl.

Meer over