PlusOpen tijdens corona

Bij het Volkshotel krijg je nu een extra kamer waar je kunt dineren

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Vandaag: het Volkshotel, waar Job Staal (38) mede-eigenaar van is, krijg je naast een slaapkamer een extra kamer waar je kunt dineren.

Bjarn van den Berg
null Beeld Jakob van Vliet
Beeld Jakob van Vliet

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Voor hotelgasten zijn we open en het leuke is dat Amsterdammers ons nog steeds weten te vinden. Mensen komen voornamelijk in het weekend; de zaterdag is populair. We hebben elke week toch steeds zo’n dertig à veertig geboekte kamers. Vaak komen er stelletjes die ook een romantisch dinertje willen. Boek je bij ons een kamer, dan krijg je er één extra waar je kunt eten en drinken. Een driegangenmenu en drankjes kun je dan afhalen.”

Hoe gaat de komende tijd eruit zien?

“We willen de gasten een zo goed mogelijk verblijf bieden. Ze kunnen op de achtste verdieping badderen in de hottubs en sauna’s of coronaproof naar een film die we in een van onze zalen vertonen, waar men op afstand van elkaar kan zitten. Ook willen we klaarstaan voor als we weer volledig open mogen. Zo kregen de bartenders cocktailtrainingen, en laatst hielden we een grote schoonmaak.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Het was een heel creatief jaar, we moesten elke keer opnieuw onze arrangementen aanpassen. En we bleven de verbinding met creatieven uit de stad opzoeken. Zo organiseerden we sit-down sessions waar dj’s draaiden. Ook openden we een pop-upwinkel met vintage kleding.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Het gaat met ups en downs, maar voornamelijk door de reacties van de gasten. Wij organiseren dingen binnen de grenzen van wat we mogen. Dat is erg minimaal, maar de gasten waarderen het. En de inzet en flexibiliteit van het team zijn ontzettend motiverend, iedereen wil graag iets doen. Zo komen we er doorheen.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Naar de kapper, denk ik. En een dansje doen in Doka, de nachtbar in onze kelder. Daar kijk ik heel erg naar uit. Het Volkshotel heeft ook een buurtfunctie, dus willen we weer ­dingen organiseren. Zoals exposities, een vinylmarkt die we eens per jaar hadden, of een illustratiemarkt.”

Volkshotel

Wibautstraat 150

Meer over