PlusNet Open

Bij Garage Noord kun je nu ook dineren à la Wu Xing

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Garage Noord.

Thomas van de Pol
null Beeld Jakob van Vliet
Beeld Jakob van Vliet

Dat er in de oude garage sinds twee jaar feestjes worden gegeven, wisten we al. Maar nu hebben de vijf jongens van Garage Noord een nieuw concept: dineren à la Wu Xing, een Chinese vijf-elemententheorie die zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Tot 23.00 uur, daarna gaan de tafels aan de kant en wordt er tot 05.00 uur gedanst op alternatieve elektronische muziek.

De kaart biedt vis- en vegagerechten in drie, vier of vijf gangen (€29,50 tot €39,50). “Als je het eet, snap je de logica erachter,” vertelt medeoprichter Moktar Nabil (25). “Elk element staat voor een seizoen, lichaamsdeel en smaak. Als je de balans weet te pakken, ga je eeuwig mee.”

Chef-kok Dineau Jappie implementeert de elementen hout, water, vuur, aarde en metaal in de gerechten. Neem een van de vijfelementendips van geroosterde paprika en pepers. Deze hoort bij de zomer, is goed voor het hart, pittig van smaak en past bij het element vuur.

Garage Noord sluit goed aan bij buurhoreca Coba en SkateCafe en met de garagedeur omhoog lijkt het alsof er een uur eerder nog aan auto’s werd gesleuteld.

Was het oude Pacific Parc jouw ding? Dan vind je hier de barkrukken, de plaat van de Hadjibar en de lampen die het terras sierden terug. “We hebben elkaar allemaal ontmoet bij Pacific,” zegt Moktar. “Die sfeer zie je hier terug, al is de kaart best fancy en richten we ons daarmee op een wat ouder publiek. We proberen de jolige zatte yup wel te vermijden.”

Garage Noord
Gedempt Hamerkanaal 40
06 39196086

Meer over