PlusNet open

Bij eetcafé Kikkie van de Prinsensluis staan geen zelfgeplukte viooltjes op de kaart

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: bij eetcafé Kikkie van de Prinsensluis maken ze hun eigen worst, patés en hamburgers.

Gijs Verhoef
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

Op de hoek van de Prinsengracht en de Prinsenstraat opent het ‘lichtbruine’ café Kikkie van de Prinsensluis. De donkere houten vloer en de grote bar in het midden steken af tegen de lichte muren. Op de tafeltjes branden grote kaarsen. Kikkie van de Prinsensluis ademt Jordaan.

“De inrichting is lichtbruin, maar het eten is dat ook. Geen handgeplukte viooltjes of fermentatielabs, maar toegankelijk eetcafé-eten.” Eigenaar Dylan Keppy (30) en zijn compagnons komen uit de restaurantwereld, maar openen nu een café. “Er zit een groot gat tussen de haute cuisine en het laagdrempelige comfortfood in Amsterdam. We willen een brug slaan, dus er moet gewoon lekker gekookt worden. Daarom zijn we een café voor iedereen.”

Een kop koffie drinken en een krantje lezen, lunchen op het grote terras aan de Prinsengracht, een hapje eten of Ajax kijken op zondag, het kan allemaal bij Kikkie.

Simon van Lith (40) is de chef en baseert het menu op Engelse gastropubs. “De nadruk ligt op vlees en vis. We maken onze eigen worst, patés en hamburgers. Eens in de zoveel tijd krijgen we een heel varken of lammetje en die gebruiken we dan van kop tot staart voor bijvoorbeeld een shepherd’s pie (€16,50).”

Van Lith rookt zelf pastrami en serveert die met spitskool, mierikswortel en room (€11,50). “We houden vast aan onze Jordanese roots met onze rookkasten. Vroeger rookte elk café zijn eigen vlees en vis boven de zaak. Dan stonk de halve straat naar paling.”

Kikkie van de Prinsensluis

Prinsenstraat 30

Bekijk ons overzicht met alle nieuwe winkels, restaurants en cafés. Tips? open@parool.nl

Meer over