PlusNet open

Bij Capital Kitchen gaan ze voor een kleine ecologische voetafdruk

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: Capital Kitchen.

Lennart van der Deure
Capital Kitchen, Weesperplein 4b. Beeld Birgit Bijl
Capital Kitchen, Weesperplein 4b.Beeld Birgit Bijl

Wil je tijdens het eten plaatsnemen aan het hart, de hersenen of de lever? Schrik niet, waarschijnlijk heb je het niet eens door. Voor Capital Kitchen ontwierp kunstenaar Maarten Spruyt onder andere de tafelbladen met prints van uitvergrote cellen van menselijke organen.

Het grote gebouw van Capital C aan het Weesperplein bood al onderdak aan kunstgaleries, conferenties en borrels. Nu is daar ook Capital Kitchen bijgekomen, waar wordt gekookt met producten van Nederlandse bodem.

De bloemkolen komen van West-Friese akkers, de bietjes uit Nibbixwoud en de filet americain, geserveerd met kappertjes en croutons (€12), wordt gemaakt van Beemsterkoeien. Voor de bisque (€12,50) gebruiken ze onder meer Hollandse garnalen en Zeeuwse mosselen.

De wijnkaart is samengesteld door wijnschrijver Harold Hamersma, met wijnen uit Nederland, Duitsland, België en Luxemburg. Zo moet de hele kaart duurzaam zijn en een kleine ecologische voetafdruk hebben.

De trap boven de bar leidt naar een ruimte waar grote groepen kunnen worden ontvangen. Naast dineren, en vanaf november ook lunchen, kun je er ook evenementen organiseren.

Manager Robin Smedicus (34): “We willen ook het onalledaagse opzoeken. Laatst hadden we hier de lancering van de docuserie van Ali B op Videoland. Toen zaten de mensen uit het restaurant ineens op de afterparty van Ali B.”

Tips? open@parool.nl.

Capital Kitchen

Weesperplein 4b
020 2477040

Meer over