PlusNet open

Bij Buba Cream kunnen zoetekauwen terecht voor plantaardig ijs

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Buba Cream.

Lisa Lubberts
Buba Cream, Eerste Van Swindenstraat 389. Beeld Aziz Kawak
Buba Cream, Eerste Van Swindenstraat 389.Beeld Aziz Kawak

IJs van suikerspin, bubblegum en een mix van mango en After Eight, afgetopt met roze vegan slagroom en snoep: zomaar een voorbeeld van een ‘ijsje’ dat je kunt verwachten bij Buba Cream. De zaak is onderdeel van de Vegan Junk Food Bar, maar bestaat uit een eigen winkel.

Waar bubble tea – overgevlogen uit Taiwan – hier al langer bekend is, is buba cream nieuw. Deze variant wordt gemaakt met ijs - op basis van havermelk- in plaats van thee. Er zijn zeven smaken, zoals de Luv U So Matcha, met matchapoeder, en de Unicorn, met suikerspin- en smurfenijs.

In een beker gaan drie tot vier bolletjes ijs en een mix van twee soorten buba’s: tapioca-balletjes, gemaakt van gedroogde cassavewortel. “De combinatie van ijs met tapioca-parels is nooit eerder uitgeprobeerd,” zegt marketingmanager Mireille Sanches (42). De poppin’ buba’s knappen open zodra je erin bijt en smaken naar mango.

Bovenop het ijs komen de toppings, zoals oreo’s, gummybeertjes, vers fruit, kokos en eetbare bloemen. Een hele mond vol, letterlijk.

Voor een beker met drie bolletjes betaal je €7,95, inclusief toppings. ‘Buba kids’ betalen €5,50 voor een kleine versie met twee smaken. ­Liever een bescheiden ijsje zonder poes­pas? Kan ook – een bolletje kost twee euro. Sanches: “Eten is een feestje. Het moet gewoon lekker zijn, en tegenwoordig kan dat prima plantaardig, zonder in te leveren op structuur of smaak.”

Buba Cream

Eerste Van Swindenstraat 389
Instagram

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Meer over