PlusNet open

Bij Bronx in de Runstraat krijg je een cakeje terwijl je schoenen past

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bronx.

Dianne Bleeker
null Beeld Nina De Laat
Beeld Nina De Laat

Grote sneakers met grove zolen en aparte kleuren pronken voor het raam in de etalage van Bronx. De schoenenwinkel valt meteen op wanneer je de Runstraat inloopt. Alles is wit en doordat er veel licht op de grote ramen valt, doet de winkel ruim aan.

Bronx is vernoemd naar de buurt The Bronx, in New York. “We creëren schoenen met een rauw en stoer jasje,” zegt Jozua Tuinfort (25), de winkelmanager. De muren zijn beschilderd door kunstenaars, en doen door de zwarte letters denken aan straatkunst. De schoenen werden voorheen alleen voor dames gemaakt, maar sinds het begin van dit jaar is er ook een mannencollectie bijgekomen.

Bronx is al jaren online te koop in meer dan vijftig landen, maar dit is de eerste echte winkel. Je zou het merk kunnen kennen, want het is verkrijgbaar in verschillende winkels, zoals bij de Bijenkorf en Omoda. Door een winkel te openen, hopen ze klanten iets extra’s te kunnen bieden.

“Tegenwoordig gaat steeds meer online, dus mensen verwachten meer dan alleen schoenen als ze naar de winkel komen. Je hoeft niet per se schoenen te kopen, je mag ook binnen komen lopen voor een koffietje.” Op de balie staat een dienblad met cakejes, koekjes en snoep en bij binnenkomst krijg je iets te drinken aangeboden.

Tuinfort: “De verkrijgbare grove sneakers en laarzen met metalen details zijn vooral apart. Escape the ordinary is onze gedachte.”

Bronx Shoes

Runstraat 15
https://bronxshoes.com/nl/

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over