PlusNet open

Bij Bar Guzzo komt Kattenburg samen voor een pubquiz of een rugbywedstrijd

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: na een grondige verbouwing is voormalig café Daan & Daan nu Bar Guzzo.

Katinka van de Wall
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

Rieten stoelen en picknicktafels staan kriskras door elkaar op het ruime, driehoekige terras van Bar Guzzo. Onder de zwarte hanglampen vult een lange, houten bar de linkerkant van het smalle café. Naast een pilsje (€2,90) is er ook speciaalbier op de tap, zoals een Lellebel van Brouwerij de Eeuwige Jeugd (€4,80) en een Grolsch Lentebok (€4,30). Rechts staan klassieke barkrukken onder kleine, halfronde tafels met viltjes en kaarsen erop.

Samen met Marcel de Kler (50) en Marcel Benschop (48) runt Freek Beemster (35) nu voormalig café Daan & Daan. “Marcel en ik waren daar vaste gasten op het terras, totdat Daan en Daan vroegen of wij het wilden overnemen.” Voor Beemster is het nu jongleren: ’s ochtends houdt hij zijn IT-recruitment bedrijf draaiende en ’s middags staat hij achter de bar.

Beemster woont al een tijdje op Kattenburg en kent de buurtbewoners en -winkels goed. Brood voor een tosti (€4,50) komt van de Bakkers van Oost, het Amsterdams plankje met zuur (€11) van Slagerij Bührs en de bloemen op het terras zijn van bloemist Rinus en zoon. “Dit is de kracht van Kattenburg: elkaar steunen in een buurt waar nog niet veel is,” zegt Beemster.

Opvallend zijn de tientallen wapenschildjes aan de olijfgroene muur, in de hoek van het café. Om de maandag drinkt een groep veteranen hier een biertje. Ook komt de rugbyclub van het Amsterdamsch Studenten Corps hier regelmatig, ze spelen pubquizzen en kijken een rugbywedstrijd op het grote scherm.

Bar Guzzo

Kattenburgerplein 39

Tips? open@parool.nl

Meer over