PlusOpen tijdens corona

Bar Mick is omgetoverd tot de Barre Tijden Boetiek

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Marijke van der Hoek (37) die van haar Bar Mick een winkel met vintage kleding maakte, de Barre Tijden Boetiek.

Bjarn van den Berg
null Beeld Dingena Mol
Beeld Dingena Mol

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“We zijn eigenlijk een typisch buurtcafé waar je van ’s ochtends tot ’s avonds binnen kunt lopen, een tweede huiskamer. De laatste avond waarop we open waren, was emotioneel. De tent zat vol met mensen die we even niet meer zouden zien. Het is ­verdrietig en ongezellig dat je dicht moet.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We zijn open voor drankjes, tosti’s en soep: afhalen en bezorgen. Dat loopt minder goed dan in de lente en zomer. Voor het geld moet je het niet doen, maar we vinden het leuk om op die manier contact te houden met de buurt.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Ik vond afhalen en bezorgen niet genoeg. Het was tijd voor iets nieuws, waar mensen voor om zouden fietsen. Vroeger organiseerde mijn moeder kinderkledingbeurzen. Zoiets wilde ik ook in het café doen. Zo ontstond de Barre Tijden Boetiek met vintage dameskleding tussen de vijf en dertig euro. De kleding is van mijn vriendinnen. De helft van de opbrengst gaat naar hen, de andere helft naar het café. De kleding die ­uiteindelijk overblijft, gaat naar de Nassaukerk in West en komt bij mensen terecht die het nodig hebben.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Alle reacties zijn superlief. En persoonlijk vind ik het ook leuk om iets anders te doen en kleding te beoordelen. Zo van: ‘Wat vind jij dit waard? Vijf euro? Ik tien euro!’ En ik hoef niet na te denken over nieuwe menu’s. Als je iets nieuws doet, krijg je daar automatisch zin in.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Dan gaat de kleding eruit en maken we het restaurant gereed. Ik leef nu van dag tot dag, en kijk niet verder dan een week vooruit, want wat ­daarna gebeurt is onduidelijk. Maar onze gasten drukten ons op het hart: we komen terug, don’t worry. Daar voel ik mij goed door.”

Bar Mick

Spaarndammerstraat 53
020-3702273
www.barmick.nl

open@parool.nl

Meer over