Bankier van het Verzet met extra programma in Pathé

Pathé en het Jaar van Verzet organiseren een speciale vertoning van de nieuwe film Bankier van het Verzet in Tuschinksi, waarbij onder andere de zoon van verzetsheld en bankier Walraven van Hall aanwezig is.

Het Parool
null Beeld Pathé
Beeld Pathé

Op 8 maart gaat de Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet in première, met onder andere Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma.

De film draait om de bankier Walraven van Hall die tijdens de Tweede Wereldoorlog, samen met zijn broer Gijs, de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis bedenkt. Met het geld financierden ze het verzet tegen de Duitsers.

Barry Atsma
In het openingsweekend organiseert Pathé een speciale voorstelling waarbij er na afloop van de film een gesprek is met hoofdrolspeler Barry Atsma, regisseur Joram Lürsen en Aad van Hall, zoon van de hoofdpersoon uit de film.

Daarnaast vertelt Frank van Vree, directeur van Niod (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies), in een gesproken column hoe en waarom veel mensen zich aansloten bij het verzet.

Jaar van Verzet
Het Platform WO2 heeft 2018 uitgeroepen tot themajaar 'Jaar van Verzet'. Gedurende dit jaar wordt in heel het land extra aandacht besteed aan de rol van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zondag 11 maart, 14.30-17.30 uur, tickets €12,25
Pathé Tuschinski

Meer over