PlusNet open

Alsof je zelf op de grasmat zit: restaurant Hidden biedt haute cuisine en een origineel uitzicht

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: bij Hidden serveren ze Franse haute cuisine en heb je uitzicht op het Olympisch Stadion.

Zed Fasel
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

Vanaf donkergroene banken en keurig gedekte tafels kijk je door het raam uit over het Olympisch Stadion – alsof je zelf op het gras zit. De tafels staan dicht op elkaar, maar de grote ramen geven een gevoel van licht en ruimte. Restaurant Hidden, gelegen in de kelder van restaurant MaMa Kelly, combineert het sportieve met het aangename.

De focus ligt op fine dining, iets waar chef-kok Marcel Heintzberger en maître Umberto D’Orso graag hun tijd en aandacht in steken. Het project is begonnen in juni en is na maanden aan verbouwingen en lockdowns nu voltooid.

Het nieuwe restaurant van Rebel Horeca Group is sinds deze week geopend en hiermee hoopt D’Orso de Stadionbuurt een nieuw soort ervaring te bieden. “We hebben een degustatiemenu met bijpassende wijnen. Er zijn maar 15 tafels en de keuken is alleen tussen zes en half tien open. We hopen de klant zo een persoonlijke en uitgebreide ervaring te bieden. Typische Franse haute cuisine, met een kleine twist.”

Voor die ervaring wil de klant ook wat geld uittrekken, is het idee. Men kan kiezen tussen menu’s van vijf (€70), zes (€85) of zeven (€99) gangen, met een bijbehorend wijnassortiment van €50 tot €70. Het menu varieert elke twee maanden en het wijnmenu elke vier weken. À la carte biedt het restaurant ook voor-, hoofd- en nagerechten aan. Het prijswinnende gerecht van de chef en de absolute aanrader volgens D’Orso is de langoustine met tomaat, kombu dashi en gerookte amandel (€30).

Hidden

Olympisch Stadion 35

Tips? open@parool.nl

Meer over