PlusBezorgtest

Alberto Pozzetto: misschien wel beste Italiaanse broodjes van De Pijp

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van:
Alberto Pozzetto.

Monique van Loon
De lunch van Alberto Pozzetto. Beeld Monique van Loon
De lunch van Alberto Pozzetto.Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?

Alberto Pozzetto is een eetwinkel in De Pijp, op de Eerste van der Helststraat. Deze Italiaanse takeawaydeli (die tevens bezorgt) doet een beetje aan Renzo’s denken. Niet zo gek ook, want daar heeft de eigenaresse geruime tijd gewerkt.

Wat biedt het menu?

De digitale menukaart voelt als een goedgevulde vitrine: een ruime selectie aan belegde broodjes, pasta, bijgerechten en toetjes. Werkelijk alles klinkt aantrekkelijk, van broodjes met gorgonzola en zoete-uiencompote tot lasagne bolognese of tiramisu. Mocht je zin hebben in een Italiaans Peroni-biertje of een Pellegrino-frisdrank met sinaasappel: ook mogelijk.

Rijden maar!

Binnen een halfuur staat de bezorger op de stoep. De gehele bestelling is met zeer veel zorgvuldigheid en liefde verpakt; de broodjes zijn ingepakt als cadeautjes. Daar word ik gelukkig van.

Ik begin met de sand­wiches, die allemaal even duur zijn, ongeacht het beleg: €5,95. Niet de goedkoopste, maar vergeleken bij andere Italiaanse delicatessenzaken uit dit segment ook zeker niet de duurste. Bij het broodje langzaam gegaarde kippendijfilet met provolone en pancetta ontbreekt, heel gek, de provo­lone. Daar zou ik best een tikje kwaad over kunnen worden, ware het niet dat dit een van de aller­lekkerste broodjes is die ik de afgelopen tijd heb geproefd. Wauw. Extreem malse kip met sappig spek op traditionele focaccia: beter kan niet.

Broodje langzaam gegaarde kippendijfilet, zonder provolone. Beeld Monique van Loon
Broodje langzaam gegaarde kippendijfilet, zonder provolone.Beeld Monique van Loon

Klinkt goed!

Ook zeer het bestellen waard is het broodje stracchino met groente. Stracchino is een extreem romige zachte kaas van koemelk; een beetje à la mozzarella, maar dan ietsje steviger en voller van smaak. Het past perfect bij de gegrilde rode paprika, courgette en paddenstoelen. Topbroodje. Het brood zelf is kraakvers en van hoge kwaliteit – al zou het wel handig zijn als je in de bestelapps kunt aangeven wat voor type broodje je blieft.

Wat proefde je nog meer?

De truffellasagne met porcini (€12,50) is een gigantische hoeveelheid dampende lasagne waarvan de intense truffelgeur direct de kamer vult. Ik mis een krokant korstje en ik vind dat de ratio deeg tot vulling niet helemaal goed is; je eet vooral heel veel lasagnebladeren. Jammer. Beter bestel je de melanzane van aubergine (€11): ook een formidabele portie, zowat een halve kilo. Weinig ingrediënten, maar véél smaak. Aanrader! En de huisgemaakte citroencake (€2,50): sla deze niet over. Een malse cake met een perfect zure citroensmaak waar je ‘kieuwen’ zo lekker van samentrekken – en het beste glazuurlaagje dat ik sinds lange tijd heb gehad.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van bezorgmaaltijden getest.

Alberto Pozzetto

Open ma-zo 10.30 tot 18.00 uur
Bestellen UberEats, Deliveroo en Thuis­bezorgd
Prijs €37,90 voor 2 broodjes, 2 hoofdgerechten en 1 stuk cake
Aanrader Absoluut. Misschien wel beste Italiaanse broodjes van De Pijp.

Huisgemaakte citroencake. Beeld Monique van Loon
Huisgemaakte citroencake.Beeld Monique van Loon
Meer over