PlusFotoboek

After Beauty: 47 zwart-witbeelden, geïnspireerd op wandelingen rond New York en poëzie

Wekelijks licht de redactie van Het Parool een bijzondere expositie of een fotoboek uit. Deze keer: After Beauty van de Amerikaanse fotografe Maura Sullivan.

Jan Pieter Ekker
Tiny Swimmer. Beeld Maura Sullivan
Tiny Swimmer.Beeld Maura Sullivan

Bij 1605 Publishers is onlangs de tweede monografie verschenen van de Amerikaanse fotografe Maura Sullivan: After Beauty. Het fraai vormgegeven boek bevat 47 poëtische zwart-witbeelden, zowel van landschappen als stillevens en portretten. De afgebeelde foto heet Tiny Swimmer, ofwel kleine zwemmer.

De belangrijkste inspiratiebronnen van Sullivan – zij is afgestudeerd aan de Syracuse University en studeerde fotografie aan het International Center of Photography in New York – zijn de wandelingen die zij maakt rond haar geboortestad New York en poëzie. After Beauty is geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van kunstenaar-dichter Walter S. Fields, waarmee het boek ook begint:

Beauty’s counter weight
Dark eyes falling, gesture, hands.
Infinitely joining key & lock & later maybe man.
Newton’s only perfect proposition quietly realized.
Simply said: the true & trembling task.

Maura Sullivan: After Beauty, uitgeverij 1605 Publishers in een oplage van 500 exemplaren, 104 blz., €75. Er is ook een limited edition: 100 genummerde en gesigneerde titels met een print à €125.

Meer over