Lijstje

5x hier haal je een vegasnack na het stappen

Van pokébowl tot tosti: elke week vijf goede adresjes voor specifieke culinaire verlangens. Deze week vegetarische snacks voor na het stappen.

Het Parool
Vegetarische snacks zijn geen uitzondering meer. Vrijwel elke snackbar heeft ze op de kaart staan. Beeld
Vegetarische snacks zijn geen uitzondering meer. Vrijwel elke snackbar heeft ze op de kaart staan.

Vegakipcorns en -kroketten

Op de hoek van het Leidseplein ben je als vegetariër niet meer veroordeeld tot een broodje kaassoufflé. Cafetaria De Prins is druk bezig met de uitbreiding van het vega-assortiment. Onlangs introduceerden ze een ­veganistische kipcorn, ook hebben ze meerdere vegakroketten op de kaart zoals een draadjesvlees­kroket en de Kwekkeboomgroentekroket. Eigenaar Amir Kotb: “We merkten dat de vegetarische producten die we al hadden steeds meer verkocht werden, dus besloten we meer aan te bieden.” Binnenkort wordt de vegaburgercollectie uitgebreid: de Beyond Meat-­burger ligt al klaar in de vriezer.

Cafetaria de Prins, Kleine-Gartmanplantsoen 53

Sappige burger (maar dan anders)

Bij de Burger Bar hoef je niet sip naar je saaie nepburger te kijken terwijl je vrienden gelukkig in hun sappige burger happen. Hier eet je namelijk een portobelloburger (€5,45). De uit de kluiten gewassen ­paddenstoel krijg je op een bruin broodje met geitenkaas en avocado. De smaak van portobello is, zeker in burgervorm, te vergelijken met een normale – dus met een beetje geluk druipt ook bij jou het vet van je kin.

Burger Bar, meerdere locaties

Zelfs in een vleeswalhalla

Cannibale Royale staat bekend om hun late openingstijden en natuurlijk als vleeswalhalla. Toch hebben zij ook genoeg te bieden als je ’s nachts aanschuift. Hun vegaburger Le Possible (€13,45) hebben ze in januari vernieuwd. “Daarmee is ook meteen de verkoop verdubbeld,” aldus Kick Sol van Cannibale. Maar er is meer: de nachos met kaas (€10,50) zijn vanaf het begin al een veel verkocht gerecht aan vegetariërs. Voor een iets lagere prijs hebben ze ook mac ’n cheese (€4,70).

Cannibale Royale, o.a. Handboogstraat 17a

Burgers stapelen

De snackzuchtige vegetariër kan zijn hart ophalen bij Corner Inn aan de Kinkerstraat. Ze bieden verschillende vegetarische menu’s aan, waar je rijst, raspatat of ­gewone ordinaire friet bij kan eten. Je kan een menu met drinken en een nasi- of bamihap naar binnen schuiven (allebei €7,50) of een vegetarische kapsalon (€8). Ook grotere trek kan gestild worden. De vegetarische burger die ze verkopen komt namelijk in drie ­varianten: een gewone burger, een dubbele burger (twee verdiepingen) of, als je echt heel hongerig/dronken bent, eentje met drie burgers op elkaar gestapeld (€4,20-€10,50).

Snackbar Corner Inn, Kinkerstraat 86-88

Snacken XXL

Bij Eethuis Ceintuur kun je je tegoed doen aan de koning van de latenightsnacks: de kapsalon! In plaats van shoarma krijg je als vegetariër falafel bij de friet, ­gesmolten kaas, salade en saus. Daar betaal je 7,50 euro voor, maar je kunt het ook grootser aanpakken: ze verkopen namelijk ook een kapsalon XXL. Daar betaal je dan wat meer voor (€20), maar één ding is zeker: daarna val je tevreden en met een gevulde buik in slaap.

Eethuis Ceintuur, Ceintuurbaan 236

Meer over