PlusLifestyle

4x tegen borstkanker

Esther Muller
null Beeld

Voorloper

Oktober staat al bijna dertig jaar in het teken van de bestrijding van borstkanker. Estée Lauder deed er als een van de eerste bedrijven aan mee. Voor al zijn merken brengt het beautybedrijf een product uit, waarvan de opbrengst gedeeltelijk gaat naar lokale borstkankerprojecten. Hier betreft dat onderzoek van de AVL Foundation naar zwangere vrouwen met de ziekte.
Prijs: €63 (20 procent van de prijs wordt gedoneerd), esteelauder.nl

null Beeld

Persoonlijk verhaal

Vaak zitten er persoonlijke verhalen achter de oktoberproducten, zoals bij Revitalash, dat deze maand zijn artikelen in roze verpakt. Het bejubelde wimperserum is ooit ontwikkeld door een oogarts als cadeau voor zijn vrouw, die herstellende was van borstkanker. De huidige baas verloor zijn vrouw aan de ziekte en doneert het hele jaar door aan onderzoeken.
Prijs: €87,50 ($2 per verkocht product wordt gedoneerd), revitalash.nl

null Beeld

Reminder

Nog altijd doen te weinig vrouwen aan zelfonderzoek, waarmee je vroegtijdig borstkanker kunt opsporen. Het Engelse haarverzorgingsmerk ghd wil hierin verandering brengen. Het plaatste de leus ‘Take Control Now’ op de tijdelijke, roze collectie met onder meer een föhn en stijltang. Het merk hoopt zo meer bewustzijn te creëren voor het belang van borstonderzoek.
Prijs: €279 (€10 gaat naar Pink Ribbon), www.ghdhair.com

null Beeld

Roze voeten

Ook lokale ondernemers dragen een steentje bij. Bij de pilatesstudio’s van het Amsterdamse PLTS bieden ze een pakket aan met zes lessen en een paar roze gripsokken voor 125 euro. Hiervan schenkt PLTS 35 euro aan Pink Ribbon. De sokken zijn ook los verkrijgbaar en bij aankoop doneert PLTS dan de helft van het bedrag.
Prijs: €20 (€10 voor Pink Ribbon), plts.nl

Meer over