Lifestyle

4x sportzomer

Esther Muller
Cruyff. Beeld
Cruyff.

Nummer 14

Speciaal voor het EK sloeg het sportkledingmerk Cruyff – ooit opgericht door de voetballegende zelf – de handen ineen met de Amsterdamse ontwerpstudio Blood in Blood out. Dat resulteerde in een voetbalshirt in drie verschillende modellen, want voor het eerst sinds de oprichting heeft het merk ook damesshirts ontworpen. Er is een (oranje) thuis- en (zwarte) uitvariant – uiteraard allemaal met nummer 14 op de rug.
Prijs: €59,95 (herenmodel), www.cruyff.com

ON. Beeld
ON.

Zachte landing

In 2019 besloot Roger Federer medeaandeelhouder te worden van het Zwitserse ON. Het bedrijf mixte zijn kennis en kunde met die van Federer voor de ultieme tennisschoen. Het derde model uit de Rogerserie, de Advantage, schijnt ook lekker te lopen buiten de tennisbaan. Gemaakt van duurzaam veganistisch leer en voorzien van rubberen Cloudtec-zolen, waarmee het bedrijf een zachte landing garandeert.
Prijs: €149,95, www.on-running.com

Hema. Beeld
Hema.

Tour de tompouce

Het rijden van de Tour de France is wellicht niet voor iedereen weggelegd, een kekke wieleroutfit wel. Hema brengt ter ere van de wielerronde vier unieke shirts uit, in samenwerking met Agu. Er is een replica van het ­officiële Team Jumbo-Vismashirt, een retroversie voor de 95ste verjaardag van de winkelketen, een shirt met fietsprint en een met tompoucedessin.
Prijs: €35,00, www.hema.nl

Beerwulf. Beeld
Beerwulf.

Derde helft

Wat is sporten zonder derde helft in de kantine? Bij de online bierwinkel Beerwulf zijn ze er klaar voor en bieden ze naast verschillende thuistaps bijpassende ‘Support your nation’-vaten. Oftewel een pakket van vaatjes uit acht landen. Uiteraard kun je ook voor alleen oranje bier gaan of – als je geen thuistap hebt of wilt – het bier uit die landen in blik of fles laten thuisbezorgen.
Prijs: €57,98, www.beerwulf.com

Meer over