4x

4 x uit de kraan

Esther Muller
null Beeld

Slimme dop

Hoe vergeet je niet om genoeg water te drinken op een dag en hoe blijft je waterfles een beetje fris als je hem veelvuldig gebruikt? Met deze vragen ging Waterdrop aan de slag en ontwikkelde zo de Lucy-cap. In deze dop zit een tracker die middels een app bijhoudt hoeveel je drinkt. Het UV-C-filtersysteem schakelt, zonder chemicaliën, 100 procent van de potentiële verontreinigingen in drinkwater uit, aldus het bedrijf.
Prijs €119 (alleen dop), www.waterdrop.nl

null Beeld

Fopfles

Een veel gehoord argument tegen water drinken is: ik vind het niet lekker. Air up houdt de hersenen voor de gek met geur, want een deel van wat je proeft wordt bepaald door wat je ruikt. Wie een slok neemt ruikt een fruit-, ijskoffie- of colasmaak. Een smaak gaat ongeveer 5 liter mee en je bepaalt zelf of je plat of bruisend water in je fles doet.
Prijs €34,95 (starterset met 1 fles en 2 smaken), nl.air-up.com

null Beeld

Warmhouder

Al sinds 2010 zet het Nederlandse Dopper zich in tegen het gebruik van single-use plastic en moedigen ze iedereen aan een waterfles bij zich te hebben. Inmiddels is de bekende fles, met de slimme beker, in verschillende formaten en heel veel kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is er een thermosfles die je water 9 uur warm houdt of 24 uur heerlijk cool, plus extra accessoires zoals een sportdop.
Prijs €29,95 (350 ml), www.dopper.com

null Beeld

Waterwaarheden

Volgens het Voedingscentrum moeten we 1,5 tot 2 liter vocht drinken per dag, met water als gezondste drank. Maar is kraanwater echt zo gezond? Kun je niet beter alkalisch water drinken? Hoeveel zin heeft het om water te drinken voor een maaltijd als je wilt afvallen? Dr. Joshua Wolrich onderzoekt watermythes en andere voedingsveronderstellingen in zijn boek Voeding is geen medicijn.
Prijs €21,99 (verschijnt 15 februari), uitgeverij LEV. via www.awbruna.nl

Meer over