4 x opwarmen

Esther Muller
null Beeld

Vriesvrij

Krakatau is een Russisch kledingmerk dat bescherming biedt onder alle weersomstandigheden. De technische functionaliteit van hun jassen is even belangrijk als het design. Alle kledingstukken hebben een naam die verwijst naar een natuurfenomeen of uitvinding, zoals een maankrater of bijzondere computer. Per jas wordt aangegeven waar ie tegen beschermt en op welke manier. Er zijn items die je zelfs bij -30 graden warm houden.

Prijs: €549,95, krakatauwear.com en Nieuwe Spiegelstraat 30

null Beeld

Wol en waterproof

Een van de oprichters van het duurzame label Allbirds komt uit Nieuw-Zeeland. Geen wonder dat hij aan schapenwol dacht voor de Mizzle-gympen: in Nieuw-Zeeland, een land met zo’n 5 miljoen inwoners, leven ruim 26 miljoen schapen. De gympen zijn gemaakt van gecertificeerd merinowol en de zolen hebben geen negatief effect op het milieu. Door de biologisch verantwoorde coating zijn de schoenen ook nog eens waterproof, zonder gevaar op zweetvoeten.
Prijs: €130, allbirds.eu en Hartenstraat 15

null Beeld

De geur van India

Ben Gorham, de creatieve kracht achter beautymerk Byredo, werd geboren in Zweden en groeide op in Canada, waar hij werd opgevoed door zijn Indiase moeder. De vakanties naar zijn oma in een voorstadje van Mumbai maakten een overweldigende indruk. De geur, van wierook tot de koffiekar in de straat en het lawaai van de stad, liet hij bottelen in Mumbai Noise. Sluit je ogen en laat de warme geur je tegemoetkomen. Dan sta je volgens Gorham midden in India.
Prijs: €135 (50 ml), Byredo via skins.nl

null Beeld

Zweeds handwerk

Al meer dan tachtig jaar maakt het Zweedse Hestra handschoenen. De passie daarvoor begon met het maken van beschermende handschoenen voor houthakkers. Door een skibaan in de buurt kwamen daar al snel skihandschoenen bij en tegenwoordig maakt het familiebedrijf meer dan vierhonderd soorten, van sportieve en professionele varianten tot modieuze items. Mocht het echt heel koud worden: laagjes zijn het antwoord op bevroren vingers, aldus de Zweden.
Prijs: €90, hestragloves.com

Meer over