PlusLifestyle

4 x nog meer bubbels

Esther Muller
null Beeld

Koninklijk bier

Voor een uniek drankje op oudejaarsavond is Gulpener Hazy IPA met Maximale Hop een optie. Het is het eerste koninklijke bier van Gulpener, omdat het gebrouwen is met hopbellen die door koningin Máxima zelf zijn geplukt. De smaak is volgens de brouwers stevig en fris met mandarijn, citroen en veel hop. Er zijn vijfhonderd flessen en de opbrengst van het eenmalige bier gaat naar de jeugdopleiding van de lokale harmonie en fanfare in Gulpen.
Prijs: €18,25 (75 cl), gulpener.nl

null Beeld

Bubbelthee

De theeblenders van het Amsterdamse Arte & Zayne lanceren deze maand een bijzonder alcoholvrij alternatief voor champagne, de ChamTea. De bruisende thee is gemaakt in samenwerking met verschillende vinologen en op basis van biologische theemelanges. Onder meer verse citroenaroma’s, gedroogde kruiden en bloemige tonen van witte en groene thee moeten zorgen voor een verkwikkend fris drankje met een smaak vol crunchy tropisch fruit.
Prijs: €19,95, artezayne.com of Eerste van der Helstraat 68

null Beeld

Proosten als een pauw

Het Spaanse MVSA Cava hoopt dat we het oude jaar afsluiten met een toast op onszelf. Als aanmoediging versieren ze hun Brut met een pauw. Het dier staat volgens de cavaproducent symbool voor schoonheid en trots, maar moet ons ook inspireren om ‘in je eigen kracht te durven staan en te zijn wie je bent in al je facetten’.
Prijs: €11, mvsacava.com of de betere slijter

null Beeld

Tropisch feest

Geen zin in bubbels? Cointreau ontwikkelde een vrolijke decemberfles in samenwerking met The Tropicool Company. Dit collectief van Franse kunstenaars liet een van hun artiesten, de Parijzenaar Florian Viel, een fles ontwerpen. Het werd een kleurrijke ode aan de margarita en Acapulco, waar de beroemde cocktail voor het eerst werd geschonken. Door de QR-code op fles te scannen krijg je het recept, de geschiedenis van de cocktail en alles over de kunstenaar te zien.
Prijs: €23,99, cointreau.nl

Meer over