PlusExpositie

1230 kilometer wandelen om de schoonheid van kleine dingen te fotograferen

Wekelijks licht de redactie van Het Parool een bijzondere expositie of een fotoboek uit. Deze keer: Notice van Wesley Verhoeve.

Marjolijn de Cocq
null Beeld Wesley Verhoeve
Beeld Wesley Verhoeve

Honderddrieëentwintig dagen (1,6 miljoen stappen, 1230 kilometer) wandelde fotograaf Wesley Verhoeve, die normaliter pendelt tussen Amsterdam en New York, door het Canadese Vancouver waar hij toen verbleef om foto’s te maken. Het was de periode van 4 april tot en met 5 augustus 2020, en door de pandemie was zijn werk tot stilstand gekomen. Hij besloot wandelingen te maken om zijn ogen te trainen de schoonheid van kleine dingen in zijn omgeving te zien. Een selectie van foto’s uit die coronatijd is opgenomen in Notice.

Verhoeve hoopt dat het boek anderen inspireert het moois om hen heen te zoeken, in plaats van te dromen van verre reizen en exotische foto’s. In een essay in het boek betoogt schrijver/fotograaf Craig Mod dat hoge ambities je ook kunnen verlammen. Verhoeve: “Als iemand me had verteld dat ik meer dan 1200 kilometer zou moeten lopen en meer dan 34.000 foto’s zou moeten maken voor dit project, had ik gezegd dat dat onmogelijk was. Maar omdat ik geen doel had en gewoon elke dag op pad ging, ontstond het vanzelf. Nu zie ik dat het mogelijk was, omdat ik het al had gedaan.”

Wesley Verhoeve: Notice, New Style Publishing, €50, via www.mendo.nl

Meer over