Zweedse chef laat hond kantoor als uitlaatplek gebruiken

Een chef van een Zweeds transportbedrijf is in opspraak geraakt omdat hij op bizarre wijze de kwaliteit van de werkomgeving van zijn medewerkers schond. De man - een groot hondenliefhebber - liet zijn trouwe viervoeter namelijk het kantoor als uitlaatplek gebruiken. Met alle stank en smerigheid van dien.

Redactie
© THINKSTOCK Beeld
© THINKSTOCK

Het bedrijf in Skurup, in het zuiden van Zweden, kreeg vorige maand de arbeidsinspectie over de vloer. Meerdere werknemers hadden namelijk aan de bel getrokken over de erbarmelijke omstandigheden waarin hun baas hen dwong te werken. Dat meldt de Zweedse site Thelocal.se.

De klachten van de arbeiders bleken allesbehalve overdreven. In het gebouw hing een penetrante urinelucht en op het tapijt trof de inspecteur meerdere hoopjes hondendrollen aan. Dat bleek het werk van de bedrijfsbulldog, die vrijelijk gebruik mocht maken van tapijten en vertrekken om zijn behoefte naar hartenlust te doen.

Hondenhaar

Ook de geïmproviseerde 'kantine' bleek niet om over naar huis te schrijven. Het lunchvertrek was niet meer dan een leeg lokaal met een gammele tafel, waaraan stoelen stonden die onder de hondenharen zaten. Bovendien mocht het beest van zijn baasje ook deze ruimte als sanitaire voorziening gebruiken.

Aangesproken op de wantoestanden, antwoordde de chef laconiek dat zijn bedrijf 'nu eenmaal een bedrijf mét hond was' en dat de kous daarmee wel af was. De inspecteur liet zich echter niet afwimpelen en stelde een vernietigend rapport op met enkele strenge eisen tot rigoureuze veranderingen.

Mochten de berispingen alsnog aan dovemansoren gericht zijn, dan kan de inspecteur overgaan tot juridische stappen tegen de hardleerse chef. De hond loopt vooralsnog vrijelijk rond in het kantoorpand en trekt zich naar verluidt weinig van alle commotie aan.

Meer over