PlusOpen

Zwarte creaties op de Zeedijk

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Comme des Garçons.

TOM VAN MARREWIJK
null Beeld foto Roï Shiratski
Beeld foto Roï Shiratski

Na Parijs en Berlijn heeft de Black-collectie van het Japanse modemerk Comme des Garçons zijn weg gevonden naar Amsterdam. Niet in een dure winkelstraat, maar exclusief in een omgebouwde galerie op de Zeedijk. De lijn bestaat uit goedlopende, voornamelijk zwarte creaties.

Niet getwijfeld
Eigenaar Bart de Groot (38), die drie jaar geleden al een pocketshop van Comme des Garçons opende - met een klein assortiment - werd vorig jaar gevraagd. "Ik heb geen moment getwijfeld, want ik ben al jaren fan van het merk. Het neigt meer naar kunst dan naar mode." De dag voor kerst werd hij onverwacht naar Tokio overgevlogen om daar te praten met Rei Kawakubo, ontwerpster van het merk. "Het was een spannend gesprek van twintig minuten, waarin ze me gelukkig vertelde dat ze heel blij is dat ik de winkel voor haar wil openen."

De Groot, die met zijn bedrijf Cowboys2Catwalk al eerder merken als Fred Perry en Acne Studios naar Amsterdam haalde, probeert designmode toegankelijk te maken voor het grote publiek. "Door internationale merken in laagdrempelige winkels te laten verkopen, probeer ik iets voor de stad te doen. Mijn doel is dat designmode voor iedereen aantrekkelijk wordt."

Uitvergrote baby's
Om de winkel helemaal af te maken moest De Groot vierhonderd kilo zware, uitvergrote baby's (kewpies) te laten overvliegen. "Het was nogal een ding om ze de door de smalle straatjes te krijgen. De voorpui hoefde er gelukkig net niet uit."

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

undefined

Comme des Garçons
Zeedijk 73
020 370 93 17

Meer over