Zuid wil scooters uit parken weren

Als het aan stadsdeel Zuid ligt rijden er binnenkort geen scooters meer rond in het Vondelpark en andere parken in het stadsdeel. ©ANP Beeld
Als het aan stadsdeel Zuid ligt rijden er binnenkort geen scooters meer rond in het Vondelpark en andere parken in het stadsdeel. ©ANP

Scooters zijn straks niet meer welkom in het Vondelpark en andere parken in Zuid. Het stadsdeel treft voorbereidingen om een verbod op te nemen in de APV, naar aanleiding van klachten over verkeershinder en geluidsoverlast.

Dit valt te lezen in een evaluatie van het gebruik van de parken in Zuid. Beheerders en bezoekers van alle parken willen dat scooters worden geweerd. In het Vondelpark zijn in de eerste zes maanden van 2011 zestig verbalen uitgeschreven wegens ongeoorloofd scootergebruik.

Ook het barbecueën zorgt voor problemen, en dan vooral in het Vondelpark en het Sarphatipark. Na een warm weekeinde in april waren er dertig schroeiplekken in het Vondelpark, moest 25 ton afval worden afgevoerd en brandden twaalf vuilnisbakken uit.

Het stadsdeel besloot daarna barbecues te beperken tot vastgestelde plaatsen in het park. Deze maatregel zal ook komende zomer van kracht blijven. In het najaar zal worden bekeken of de maatregel goed heeft gewerkt.

Het mooie weer zorgde ook voor veel afval in het Vondelpark. Tussen januari en juni werd 130.000 ton afval afgevoerd. In de jaren daarvoor was dat in dezelfde periode overigens nog 170.000 ton. Het opruimen van de troep kost het stadsdeel jaarlijks zeshonderdduizend euro. (Het Parool)

undefined

Meer over