Zonnige oorden populairder dan wintersport

De winterzon doet het bij vakantiegangers beter dan de wintersport. De laatste weken zijn de boekingen voor een wintersportvakantie weliswaar bezig met een inhaalslag, maar over het seizoen bezien, zijn vakanties naar zonnige oorden gewilder. Dat blijkt uit de ANVR GfK Travelscan.

ANP/Redactie
© ThinkStock Beeld
© ThinkStock

Het aantal mensen dat in georganiseerd verband een skivakantie heeft geboekt, ligt nu bijna 2 procent lager dan een jaar geleden. In het begin van het seizoen lag er nog nauwelijks sneeuw. 'De laatste weken willen we wel skiën', zei Judith Nijk van GfK. Maar de extra boekingen in het begin van dit jaar, maken de eerder opgelopen achterstand nog niet goed.

Het aantal mensen dat ervoor kiest tussen 1 november en 31 maart op vakantie te gaan, in het winterseizoen, ligt tot dusver 4 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Gekeken naar bestemmingen valt meteen op dat de traditionele wintersportlanden in de min staan en de landen die in de winter gegarandeerd zon bieden, in de plus. Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland leveren in, Spanje, de Nederlandse Antillen en Mexico profiteren.

Egypte, dat zich in de afgelopen jaren een prominente plaats had verworden als winterzonbestemming, lijdt nog steeds onder de onrust daar en trekt bijna een vijfde minder Nederlandse toeristen.

Meer over