Zoekactie veerboot Papoea-Nieuw-Guinea hervat

Voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea zijn reddingswerkers opnieuw gestart met het zoeken naar overlevenden van de scheepsramp met de veerboot. Momenteel zijn al 238 van de meer dan 350 opvarenden levend uit het water gehaald. Dat melden de maritieme hulpdiensten.

Redactie
Familieleden van de passagiers wachten op bericht over hun naasten. Beeld ap
Familieleden van de passagiers wachten op bericht over hun naasten.Beeld ap

Rederij Star Ship verloor donderdag rond 6 uur plaatselijke tijd contact met het schip Rabaul Queen. Het schip, dat de verbinding verzorgt tussen Kimbe en Lae in het oosten van het land, verspreidde een noodsignaal voordat het in slecht weer van de radar verdween.

Studenten

Aan boord van de gezonken ferry bevonden zich 350 passagiers en 12 bemanningsleden. In de stad Lae, de uiteindelijke bestemming van de veerboot, bevindt zich een universitair centrum en volgens diverse lokale bronnen waren er veel studenten en professoren aan boord van het schip.

De hulpdiensten stuurden snel acht koopvaardijschepen ter plaatse. Vannacht arriveerden al vijf schepen met in totaal 238 overlevenden in Lae. Er wordt verder gezocht naar meer overlevenden, onder meer met drie andere koopvaardijschepen. Er is nog geen sprake van doden.

Meer over