Zeven inbrekers gepakt voor diefstallen in en rond Amsterdam

Een team van de politie dat zich bezighoudt met High Impact Crimes heeft zeven mensen aangehouden voor diefstallen uit huizen in Amsterdam, Amstelveen en Uithoorn.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

De mannen werden allen deze week aangehouden voor diefstallen en inbraken die waarschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. In April was bij een inbraak in Amstelveen gereedschap gestolen, dat door de politie werd ontdekt op Marktplaats. De twee aanbieders, een 25-jarige Haarlemmer en een 27-jarige man uit IJmuiden werden maandag aangehouden.

Dezelfde dag werd in de Rivierenbuurt een 43-jarige man aangehouden nadat hij lawaai maakte in een portiek in de Waalstraat. Een buurtbewoonster belde de politie. De man, een bekende van de politie, werd al gezocht voor een inbraak in de Rustenburgerstraat. Bij zijn aanhouding had hij opnieuw inbrekerswerktuig bij zich.

Een dag later konden twee 21-jarige mannen uit Utrecht en IJsselstein worden aangehouden tijdens een inbraak in een huis op de Katerstraat in Amstelveen. Zij hadden het hele huis doorzocht, en vluchtten weg met een buit van sieraden en geld. Na een tip van een buurvrouw konden agenten hen aanhouden. Zij blijken verantwoordelijk voor misdrijven in het hele land.

In Uithoorn werden een 20-jarige man en een 17-jarige jongen gearresteerd na een inbraak. De tiener bleek nog in zijn proeftijd te zitten.

Meer over