Zeven arrestaties bij nieuwe invallen in drugspanden Gibraltarbuurt

De politie heeft dit weekeinde opnieuw invallen gedaan in drugspanden in de Gibraltarbuurt in Bos en Lommer. Daarbij zijn zeven verdachten gearresteerd.

Paul Vugts
Eén van de twee medeverdachten bij de vorige inval wordt afgevoerd naar bureau Hoofdweg. Beeld Het Parool
Eén van de twee medeverdachten bij de vorige inval wordt afgevoerd naar bureau Hoofdweg.Beeld Het Parool

De actie is het vervolg op de inval van anderhalve week geleden, toen de in de buurt beruchte drugsdealer David 'Tyson' W. (46) met twee anderen was gearresteerd in één van drie drugspanden in de Gibraltarbuurt, in de Van Gentstraat.

In de nacht van vrijdag op zaterdag trof een lid van het onderzoeksteam W.'s medeverdachte Abdeloulad D. (32) in de buurt. Hij staat in het milieu bekend als 'de Grote Spanjaard'. Hij ging uiteindelijk een drugspand in aan de Bestevaerstraat. Daar werd hij bij een inval aangehouden, samen met zijn vrouw.

Twee mannen die tijdens de inval om drugs kwamen, zijn eveneens opgepakt.

De echtgenote van D. staat ingeschreven in het derde beruchte drugspand in de buurt, in de Theophilusstraat, waar de politie vervolgens ook binnenviel. Daar zaten twee Jamaicanen en een bewoner en werd bij een huiszoeking voor ongeveer vijftig gram aan bolletjes gevonden met vermoedelijk harddrugs.

Het stadsbestuur moet nu besluiten wat gebeurt met de drie drugspanden, waarvan de buurt al een half jaar veel overlast ondervindt.

Meer over