Zeilsters zeker van brons, hockeysters in halve finale

PEKING - De Nederlandse hockeysters hebben zich zaterdag bij de Olympische Spelen verzekerd van een plek in de halve finales. De ploeg van coach Marc Lammers won met 2-1 van Australië en boekte daarmee de vierde overwinning op rij. Oranje dankte de zege aan strafcornerspecialiste Maartje Paumen die beide treffers maakte.

Zeilsters Lobke Berkhout en Marcelien de Koning zijn in China zeker van brons. Het 470-duo heeft voor de kust van Qingdao ook het zilver voor het grijpen. In de medalrace, die voor maandag op het programma staat, mogen ze op achtste plaats eindigen om de tweede plaats vast te houden.

Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder zwemmen zondag in de finale van de 50 meter vrij. Veldhuis kwalificeerde zich met een tijd van 24,46 als vierde, Schreuder ging in een persoonlijk record van 24,52 als zesde door.

Beachvolleyballers Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben de kwartfinales van het olympisch toernooi bereikt. Het Nederlandse koppel won zaterdag in twee sets van de Australiërs Andrew Schacht en Joshua Slack. Het werd 21-16 21-14 voor Schuil en Nummerdor.

Rutger Smith heeft zich iets meer dan twaalf uur na zijn teleurstellende prestatie in de olympische finale bij het kogelstoten verzekerd van een plaats in de eindstrijd van het discuswerpen. De noorderling wierp de schijf zaterdagochtend in Peking naar een afstand van 65,65 meter en eindigde daarme als derde in de kwalificaties.

De 470-zeilers Sven en Kalle Coster komen bij het olympisch toernooi in Qingdao steeds dichter bij het podium. De gebroeders kwamen op de Gele Zee tijdens de achtste race als achtste over de finish. Daarmee handhaafde het Noord-Hollandse duo zich in het klassement op de zesde plaats, op nog maar drie punten van brons. Coster en Coster hebben zaterdag in de 470-klasse nog twee races voor de boeg.

Amazone Imke Schellekens-Bartels heeft zich teruggetrokken voor de individuele dressuurwedstrijd op de Olympische Spelen van Hongkong. Haar paard Hunter Douglas Sunrise is licht kreupel. (ANP)

Marilyn Agliotti feliciteert Maartje Paumen (R) met haar tweede doelpunt. Foto ANP/Robert Vos Beeld
Marilyn Agliotti feliciteert Maartje Paumen (R) met haar tweede doelpunt. Foto ANP/Robert Vos
Meer over