Update

Zeeuw: Ik pleegde jarenlang ontucht

Een 60-jarige man uit het Zeeuwse Westkapelle zegt jarenlang zo'n 100 jongens seksueel te hebben misbruikt. Hij heeft dat zelf voor de politie verklaard. Hij heeft eerder al vastgezeten voor een dergelijk vergrijp.

ANP/Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

De man werd in september vorig jaar aangehouden naar aanleiding van twee aangiften. Maar het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt op basis van zijn verklaring dat er meer slachtoffers zijn dan de twee die aangifte hebben gedaan, aldus de zegsvrouw. Tot nu toe zijn niet meer slachtoffers gevonden. De man wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Het OM is momenteel in afwachting van dat rapport. De verdachte moet donderdag voorkomen in een pro-formazaak in Middelburg.

Speciaal telefoonnummer
Volgens een woordvoerster kan het OM niet zelf verifiëren of de verklaringen van de man kloppen. Slachtoffers moeten zich zelf melden. 'Daar kunnen de mensen zelf voor kiezen.' Ongeveer zes mensen hebben zich vandaag bij de GGD Zeeland gemeld, die zeggen slachtoffer te zijn. De GGD stelde een speciaal telefoonnummer in voor mensen met vragen over de zaak. Er kwamen woensdag 13 telefoontjes binnen. 'Ongeveer de helft zei slachtoffer te zijn', meldde de GGD. Van al die mensen denkt er maar één over na om ook aangifte te doen, aldus de woordvoerster. Er zijn nog vandaag geen nieuwe aangiftes gedaan.

Begin jaren '90 werd de man ook al veroordeeld in een ontuchtzaak. Toen heeft hij ook verplicht therapie gehad.
Over de identiteit van de twee slachtoffers die aangifte hebben gedaan, doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen. Het is niet bekend of het om minderjarigen gaat en wanneer het misbruik zou hebben plaatsgevonden.

Meer over