Younes twijfelgeval bij Ajax

Amin Younes mist zondag mogelijk ook de uitwedstrijd van Ajax tegen Sparta. Trainer Peter Bosz beslist zaterdag of hij de linksbuiten opneemt in zijn selectie.

door: ANP
De geblesseerde Amin Younes kan waarschijnlijk niet meedoen tegen Sparta Beeld anp
De geblesseerde Amin Younes kan waarschijnlijk niet meedoen tegen SpartaBeeld anp

De Duitser kampt de laatste weken met liesklachten. Hij ontbrak woensdag ook in de uitwedstrijd bij PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Ook daardoor speelde Ajax zonder buitenspelers in Griekenland.

Trainer Bosz wil nog niet zeggen met welk systeem hij Sparta gaat bestrijden. "In ieder geval zal Ajax van eigen kracht uitgaan. Ik kijk altijd voor 95 procent naar mijn eigen spelers, naar Ajax, en in heel kleine details naar de tegenstander. Bijvoorbeeld waar en hoe we druk gaan zetten."

Zes jaar
"We moeten uiteraard beter gaan spelen," erkende Bosz met de gelukkige zege op PAOK (2-1) in zijn achterhoofd. "Het is in ieder geval zo dat we voetballend alleen nog maar de weg omhoog kunnen inslaan."

Sparta keert na zes jaar terug in de eredivisie. "Sparta is echt een traditionele club in Nederland, die altijd goede spelers heeft voortgebracht," vertelt Bosz. "Het Kasteel heeft ook altijd wel iets. Ik vind het leuk dat ze terug zijn."

Geen wonderen
Alex Pastoor, trainer van Sparta, kijkt ook uit naar zondag. "Op de Open Dag voelde ik het al een beetje zinderen, eindelijk gaat het weer van start. Mensen verwachten geen wonderen, wij gaan ook geen wonderen verrichten. Maar het is mooi om te ervaren hoe men ernaar uitkijkt."

Pastoor mist de geblesseerde Roland Bergkamp, Daniel Breedijk en Thomas Verhaar. Paco van Moorsel, Loris Brogno, Craig Goodwin en Finn Stokker bleken vrijdag voldoende fit om tegen Ajax te kunnen starten.

Meer over