'Ximena ging vrijwillig met moordenaar mee'

De 15-jarige Ximena uit Nootdorp, die zaterdagochtend vermoord is gevonden in de Goudenregenstraat in Den Haag, ging vrijwillig met verdachte Stanley A. mee naar huis. Dat zei althans advocaat Rob Pohlkamp vandaag, die de 25-jarige A. verdedigt. De twee zouden bij A. thuis een colaatje hebben gedronken en een sigaretje hebben gerookt, toen het 'plotseling' misging.

ANP/Redactie
Ximena in de inzet. Beeld
Ximena in de inzet.

A. heeft volgens de advocaat gezegd het meisje op straat te hebben aangesproken met de vraag wat ze - gezien haar jonge leeftijd - nog zo laat op straat deed. Ze kenden elkaar niet. 'Ze zijn toen in gesprek geraakt en het meisje is met hem meegegaan', aldus de advocaat. De verdachte, die heeft bekend het meisje te hebben doodgestoken met een mes, heeft er volgens Pohlkamp geen verklaring voor waarom hij tot zijn daad kwam.

'Negatieve gevoelens kregen de overhand', zo zou de met psychische problemen worstelende A. hebben gezegd. Het meisje werd later naakt gevonden op straat voor het huis van A. De verdachte stelt het meisje niet seksueel te hebben misbruikt.

A. werd 10 jaar geleden, op 15-jarige leeftijd, al eens veroordeeld omdat hij iemand had neergestoken en kreeg 5 jaar jeugd-tbs.

Stanley A. Beeld
Stanley A.
Meer over