Update

Woningen ontruimd na instorting deel balkon

Acht woningen in Amsterdam-Noord zijn ontruimd nadat een steunbalk van een balkon een verdieping lager viel. Foto's John Beckman Beeld
Acht woningen in Amsterdam-Noord zijn ontruimd nadat een steunbalk van een balkon een verdieping lager viel. Foto's John Beckman

AMSTERDAM - In de Lichterstraat in Amsterdam-Noord heeft de politie woensdagavond acht woningen ontruimd, nadat een steunbalk van een balkon op de tweede verdieping naar beneden viel. De losgeraakte balk viel op het balkon een verdieping lager. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Dat meldde een politiewoordvoerder woensdag.

De dienst Bouw- en Woningtoezicht onderzoekt de toedracht van het incident. Ook kijkt de dienst of er meer instortingsgevaar is. Een aannemer is begonnen met het stutten van de andere balkons in de betreffende straat.

Hoeveel mensen hun huizen precies hebben moeten verlaten, is nog niet duidelijk. De bewoners worden opgevangen in een bus. Of ze voor de nacht weer naar hun huizen terug kunnen is ook nog niet bekend. (ANP)

null Beeld
null Beeld
Meer over