Wolters Kluwer voldoet aan verwachtingen

ALPHEN A/D RIJN - Uitgeefconcern Wolters Kluwer heeft in de eerste helft van 2010 ongeveer dezelfde resultaten behaald als in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf handhaafde woensdag de verwachtingen voor de prestaties in het hele jaar.

De uitgever van juridische, medische en financiële informatie zag de omzet in de voorbije zes maanden marginaal stijgen tot 1,728 miljard euro. Dat was iets meer dan de 1,712 miljard euro waarop analisten vooraf hadden gerekend.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 8 miljoen euro tot 328 miljoen euro. Ook dat was licht beter dan de gemiddelde voorspelling van de marktkenners. De nettowinst van 193 miljoen euro was 10 miljoen euro lager dan vorig jaar en 2 miljoen euro minder dan verwacht.

Bestuursvoorzitter Nancy McKinstry sprak van ''bemoedigende'' resultaten. ''We hebben een omzet gehaald die vergelijkbaar is met 2009, terwijl we de operationele marge en cash flow verbeterd hebben. Dit toont de weerbaarheid van onze portfolio.'' (ANP)

ANP Beeld
ANP
Meer over