Wolters Kluwer schroeft winst flink op

Uitgeverij en informatieleverancier Wolters Kluwer heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 321 miljoen euro, tegen 118 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Redactie
Het logo van Wolters Kluwer Beeld ANP
Het logo van Wolters KluwerBeeld ANP

De winst valt daarmee hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op 304 miljoen euro. De omzet steeg met 7 procent naar 3,6 miljard euro en het bedrijfsresultaat (ebita) ging met 8 procent omhoog naar 785 miljoen euro. De operationele winst nam met 35 procent toe naar 579 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Nancy McKinstry gaf in een toelichting aan dat de marktomstandigheden in Europa dit jaar moeizaam zullen blijven. McKinstry heeft er vertrouwen in dat de digitale activiteiten wereldwijd goed zullen blijven presteren. 'Onze business is in een zeer goede conditie.'

Het bedrijf is volgens McKinstry nog op zoek naar kleine overnames, maar er staan geen omvangrijke acquisities gepland.

Wolters Kluwer wil over 2012 een dividend uitkeren van 0,69 euro per aandeel. Analisten rekenden op gemiddeld 0,71 euro per aandeel. Het bedrijf liet verder weten een nieuwe euro-obligatie te willen uitgeven.

De onderneming liet verder weten Kevin Entricken te willen benoemen als financieel directeur. Hij volgt Boudewijn Beerkens op, die het bedrijf verlaat. Entricken kwam in 2003 in dienst bij Wolters Kluwer en was de afgelopen 3 jaar de financiële man bij Wolters Kluwer Health. Zijn benoeming wordt op 24 april voorgelegd aan de aandeelhouders.

Meer over